Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Община Ловеч продължава да премахва изоставени по улиците коли

Община Ловеч продължава да премахва изоставени по улиците превозни средства, като първо изпраща уведомителни писма за доброволно преместване. От началото на 2023 г. са получени 7 сигнални писма от ОДМВР Ловеч и РУ – Ловеч, за вдигане на общо 48 бр. пътни превозни средства (ППС), излезли от употреба. Това става ясно от докладна записка на Цветозар Цанков, началник отдел „Контрол и сигурност“, до кмета Корнелия Маринова.

До 8 август 2023 г. са премахнати 26 бр. ППС, 4 бр. с платена гражданска отговорност и преминали  годишен технически преглед. Работата по премахването на останалите продължава.

Процесът се затруднява поради факта, че някои от автомобилите са без регистрационни табели и трудно се установява кой е собственик. Други пък в момента не живеят на територията на общината.

Служителите са работили по извозването на един товарен автомобил на ул. „Стефан Караджа“ в Ловеч. В село Хлевене са премахнати 9 бр. автомобила, в селата  Йоглав  и  Смочан – по 1 бр., от местността Синан тепе – 2 бр. автомобили.

В кв. „Дикисана“ и Гарата има 2 бр. изоставени автомобили, по които се работи за премахването им. В кв. „Гозница“ и кв. „Продимчец“ има 9 бр. изоставени автомобила,  от които 5 са премахнати, по другите се работи за премахването им.

По улиците „Черно море“,  „Велики Преслав“, „Бяло море“, ул. „Търговска“, ул. „Княз Имеретински“ и  ж.к. „Червен Бряг“ има 15 бр. автомобила. От тях 5 бр. автомобила са премахнати, 3 бр. автомобили са с платена гражданска отговорност, а на 7 бр. им тече предизвестие за доброволно премахване.

Отделно на ул. “Черно море“ и ж.к. „Младост“ има други 8 бр. изоставени автомобили – единият е премахнат, по другите се работи за премахването им.

Община Ловеч обръща внимание на собствениците на изоставени автомобили, че трябва да ги предадат на вторични суровини или да ги паркират върху имот, тяхна собственост. Използването на обществени площи за тази цел е недопустимо. Община Ловеч ще продължи дейностите по премахването на изоставените автомобили. В тази посока се работи още от 2017 година.

Източник: zetramedia.com

Подобни публикации

Back to top button