Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Областният управител на Ловеч приветства 15-ия фолклорен събор „Девет песни от извора”

Областният управител Виктор Стойчев приветства днес фолклорния събор „Девет песни от извора“, провел се в с. Брестово. Това е неговото 15-о издание, организатор е сдружение „Деветашко плато“. Провежда се с подкрепата на Община Ловеч, Народно читалище „Пробуда – 1909 г.“ – с. Брестово, и кметството.

По традиция съборът се прави всяка година в Деня на Съединението на България в различни села от Деветашкото плато. Днес той събра над 150 участници от читалищни самодейни състави. Програмата включва песни, танци и кулинарна изложба на храни, типични за района на Деветашкото плато.

Нека българският дух и традиции под формата на песни и танци превземат сцената и създадат радост в душите на всички участници и зрители, каза областният управител. Той поздрави организаторите за усилията днешният празник да се случи. Честити на всички Деня на Съединението и пожела „да помним и славим великото дело отпреди 138 години“.

Източник: Зетра

Подобни публикации

Back to top button