Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Кампания за набиране на средства за спешен частичен ремонт на спортната зала в Ловеч обяви кметът Страцимир Петков

Кампания за набиране на средства за спешен частичен ремонт на спортната зала в Ловеч обяви кметът Страцимир Петков. Той посети днес съоръжението, което е в много лошо състояние от години, съпроводен от бивши хандбалисти от местния клуб, готови да дарят средства за инициативата.

Петков поясни, че в проектобюджета на общината за тази година в капиталовата програма са били предвидени 357 хил. лв., с които да стартира ремонтът на спортната зала, но всички пари от целевите средства от държавата ще бъдат използвани за плащане на фактурите за изграждане на втората клетка на регионалното депо за отпадъци, за което предишното ръководство не е осигурило финансиране, а е подписало договор за строителство.

„При това положение сумата за ремонта на залата става нула лв. и затова подемаме кампания заедно с бивши и настоящи спортисти от Ловеч. Знаете, градът ни е с много спортни успехи, имал е и спортно училище. Призовавам всички спортни деятели кой с каквото може, да помага за залата и да започнем частични поетапни ремонти. Догодина се надявам на по-заздравен бюджет и общината да се включи с по-сериозно участие“, заяви кметът.

 

По думите му покривът е компрометиран на няколко места, ще бъде ремонтиран, поетапно ще се подменят дограма, врати, осветление, в плановете е пистата да бъде реконструирана, в залата за борба да бъде свален таванът, за да може да се отоплява. Петков  допълни, че до 5-6 години ще бъде реализирана мечтата на ловчалии в града да се построи нова многофункционална спортна зала, отговаряща на европейските стандарти, но на този етап се започва с това, което е най-належащо за съществуващата зала, за да може да клубовете да тренират.

 

Първите дарители са бившите хандбалисти на ловешкия „Осъм“ Теодор Петков и Христофор Митев, капитан и на националния отбор, както и техният приятел с ловешки корени Васил Щерев. Тримата ще предоставят за монтиране на нова врата на единия от входовете на залата 3000 лв. За това ще помогне и ловешкият бизнесмен Тихомир Тодоров.

„Нашата  помощ е малка, но ще помогне за първите нужди – противопожарна врата, заради която може да спрат мачовете на отбора на „Осъм“ в хандбалното първенство. Милеем, стана ни жал, като гледаме неща, които са тук от 40 години, и ни напомнят за детството, когато сме играли тук хандбал, и за успехите, които сме постигали“, посочи Теодор Петков. Христофор Митев допълни, че самият той се е изградил като състезател в тази зала. „Искаме с помощта на новия кмет на Ловеч, неговото желание и стремежи да се изгради  нова спортна зала заради спортистите, които този град е произвел и ще продължи да създава. Да има къде да тренират и играят и децата, да се радват на нещо  европейско, на нещо хубаво“, каза Митев.

 

Заради недостатъчното отопление в залата в най-студените дни хандбалният „Осъм“ е принуден да играе домакински мачове от елитното мъжко първенство в други градове, за да не загуби служебно.

 

Източник: Ловеч днес

Подобни публикации

Back to top button