Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Бюджетът на Община Ловеч за 2023 г. е с над 24 процента по-голям от миналогодишния

Бюджетът на Община Ловеч за 2023 г. е с над 24 процента по-голям в сравнение с предходния, заяви за БТА кметът Корнелия Маринова. Общинските съветници приеха бюджет от над 70,4 милиона лева, в т.ч. за делегираните държавни дейности – близо 45 милиона лева, а за местни дейности – над 25 милиона лева. Той е по-голям с над 13,8 милиона лева от 2022 г., който беше близо 56,6 милиона лева.

“След като приемаме бюджета в средата на септември, което се случва за пръв път, би трябвало да гледаме на него като на бюджет на оцеляването. Аз обаче мисля, че въпреки трудностите и кризите, които трябваше да преодоляваме, на практика ние постигаме с него не малко важни цели. Най-голямото перо за разходи е образованието – над 26,7 милиона лева. На следващо място като особен приоритет е жилищно строителство, битово-комуналното строителство и опазването на околната среда, като близо 20 процента от разчетените разходи се падат на тази функция”, заяви Маринова.

По думите й по отношение на капиталовата програма има два основни акцента. Първият е свързан с инфраструктурата – дейности по асфалтиране, рехабилитация, обновяване на улици и общински пътища – над 5 милиона и половина лева предвидени средства. Следващ акцент, с външно финансиране, е изграждането на втора клетка в Регионалното депо за неопасни битови отпадъци, която е с бюджет над осем милиона лева. Средствата ще бъдат от отчисленията, които са превеждани от Общината по сметката на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен.

“Аз смятам, че независимо от всички обективни трудности, които трябваше през годината да преодоляваме, ще изпълним в добри срокове капиталовата програма на Общината. Разчели сме средствата през годината, спазвайки строга финансова дисциплина, разходвайки по една дванадесета, както го изисква Законът за публичните финанси”, добави Корнелия Маринова.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button